Monday, July 19, 2010

IBM Research

Hallo,

Vandaag ben ik begonnen bij IBM Research. Het is een drukke dag geweest vol met handjes schudden, namen onthouden en weer vergeten, op en neer moeten naar de UBS omdat ik anders niet meer in juli uitbetaald krijg, een paar keer met IS (=Information Services, IT/ICT is nogal onhandig voor de supportdesk als iedereen aan IT doet :p) bellen zodat ik alsnog niet bij mijn email kan, ruzie hebben met Linux omdat de toolkit niet wil. Ah jah.

Ik zit overigens bij de afdeling 'Systems'. Op de afdeling wordt gewerkt aan de nieuwe generatie hard- en software voor servers. Je moet hier vooral denken aan energie management, switching, IO links en accelators. Dat laatste is het onderdeel waar ik voor werk. Kort door de bocht komt het er op neer dat er gewerkt wordt aan specialistische hardware die bepaalde berekeningen veel sneller uit kan voeren dan je general-purpose processor.

Mijn werkplek is in een open ruimte waar nog meer stagiares, afstudeerders en promovendi zitten. Het is een gemixte groep uit verschillende delen van de wereld (overigens is de grootste groep Duits en zitten er verbazingwekkend veel Nederlanders, die ook nog eens allemaal op een of andere manier uit Eindhoven komen). Het is volgens mij een gezellige groep.

Wat overigens wel eigenaardig is, is de invloed vanuit de VS. IBM Zurich is onderdeel van IBM en dus een bedrijf uit de VS. Dat heeft tot gevolg dat het moet voldoen aan de VS-wetgeving. Dat leidt er dan weer toe dat je een zuchtende manager voor je krijgt die je verplicht moet vertellen dat het ten strengste verboden is om gegevens uit te wisselen met geboycotte landen en personen uit die landen. Je kan wel raden waar het om gaat, maar hij vertelde me ook dat zelfs de Chinezen die hier werken een speciale behandeling krijgen...

Overigens was de grap van de dag de Engelse vertaling van de 'Mozartkugeln' (bonbons uit Oostenrijk): Mozart balls... Waarna de man van IS mij nog wist te vertellen dat Nederlanders altijd moeten lachen om het vliegveld van Zürich: Flughafen Zürich-Kloten. Toon gezet lijkt me :)

Groeten,

Rik

4 comments:

  1. Stelletje pubers dus :D

    ReplyDelete
  2. Ha die Rik!

    Wat leuk om je weer te kunnen volgen via je weblog! Goed te lezen dat je aankomst in Zürich en je start bij IBM goed zijn verlopen. Al ben ik blij dat Jos, Veerle en ik op 20 augustus met eigen ogen kunnen zien dat het je goed gaat daar.

    Je hebt nog geen email? Dan weet je nog niet dat Luuk definitief zijn kamer heeft in Odijk. Bijzonder hè, dat Jos voor een halfje bruin naar de bakker gaat en met een kamer terugkomt! Pure mazzel. Zo'n 7 à 8 kilometer van de Uithof vandaan. Hij is er heel blij mee. Boven de bakker en naast de Jumbo. Ideaal dus. Maar het meest blij is hij met de pizzaria achter de bakkerij...

    Jos en ik hebben het heel leuk gehad op de camping in Odijk. Mooie omgeving en, alhoewel het Jos zijn geboortestreek is, heeft ook hij veel mooie nieuwe plekjes gezien.

    Dikke kussen uit Uden!
    Ria, Jos, Freek, Sharon, Luuk, Veerle en Harold

    ReplyDelete
  3. Oh, nog zoiets, meer foto's van zurich en wat je bezig houd :P

    ReplyDelete